Styla sin hoj

Att styla sin hoj är något som faktiskt väldigt många gör. Styling går kortfattat ut på att förändra motorcykelns utseende på olika sätt. Och det kan röra allt ifrån att byter avgasrör och bensintank till små detaljer som att sätta på en dekal eller ändra färg på lamporna i instrumentpanelen.

Styling är ett sätt att modifiera din MC:s utseende för att göra den mer personlig och unik. Ett par annorlunda fälgar kan ge din MC en helt ny stil och ett nytt utseende. Fördelen med styling är just att du kan få en helt unik MC som ingen annan i hela världen har. Nackdelen med styling är dock att det ibland kan vara svårt, och i värsta fall farligt. Ska man börja bygga om delar av sin MC bör man vara på det klara med vad man gör. Att byta fälgar kan innebära att du behöver byta däck, och byter du däckstorlek till exempelvis bredare däck kan det påverka både hojens köregenskaper och bromssträckan. Även att byta blinkers eller andra lyktor kan innebära att hojens ljusbild förändras och det är något du bör ha koll på eftersom det exempelvis inte är lagligt med blå blinkers. Du bör alltså ha en viss hum om vad du gör innan du ger dig på de större ingreppen. Dock finns det som tur är en hel del entusiaster som är väldigt intresserade av styling och liknande. Många av dessa kan man finna via forum och liknande på internet där man ofta kan få hjälp och guidning med sina stylingprojekt. I Sverige är det många som är väldigt måna om sina hojar, som vi exempelvis kan se av besiktningsstatistiken vilket även bådar gott för dig som vill ha hjälp med styling av din hoj för då är chansen större att du kan få hjälp på ett svenskt forum, på svenska.

Några mindre ingrepp du kan börja med:

  • Dekaler kräver oftast ingen större kunskap.
  • Byta glödlampor i instrumentpanelen kan vara lite bökigt men är oftast inte så svårt. Köp snygga LED-lampor på stylingwebben.se.
  • Byta sadel. Även här kan det vara lite jobb, men du laborerar inte med farliga delar av hojen.
  • Byta fälgar behöver inte heller vara särskilt svårt så länge du väljer fälgar och däck med samma storlek som dina nuvarande.