Framtidens motorcykel?

Kan man köpa en miljövänlig motorcykel i en nära framtid? Kanske kan man det, om Hondas nya koncept med vindgenerator på motorcyklarna blir verklighet. Utan att veta allt för mycket om hur teknologin fungerar hoppas man nu att en miljövänligare mc kan tas fram i en rätt så nära framtid.

 

I ett tidigare inlägg skrevs det om vad som är bra att tänka på när du står och funderar på att köpa en motorcykel. Bland annat att du har koll på dina egna möjligheter att reklamera mc:n samt att kontrollera hojen ordentligt innan köpet går igenom. Ta gärna med en kompis när du kollar på en motorcykel så att du känner dig mer säker på skicket och liknande.

 

Motorcykelns framtid och miljöfrågan

 

Men hur blir det med framtidens motorcyklar egentligen? Kommer det komma mer miljövänliga alternativ även här? I en artikel i NyTeknik går det att läsa om hur Honda har visat upp en konceptmotorcykel på EICMA-mässan i Rom nyligen, som har något så nytänkande och udda som en vindgenerator monterad på sig. Det var på mässan Esposizione Internazionale ciclo e motociclo i Rom som alla tillverkare ställde ut det senaste från deras företag. Men mest nytänk gällande just motorcyklarnas framtid kom Honda med:

 

Det som gör motorcykeln riktigt annorlunda är dock att man valt en ny typ av generator: I framlampan sitter det nämligen en liten vindsnurra. Denna används för att konvertera motorcykelns kinetiska energi till el som kan driva en pekskärm. Pekskärmen är å sin sida integrerad i tanken och på denna ska föraren kunna ha kartor och ringa på – NyTeknik