Extraljus på bilen

Vid tävlingar och när det är viktigt att se ordentligt kan det vara en god idé att montera extraljus på bilen. Det finns flera olika varianter att välja mellan, men det är också viktigt att ha koll på när ljusen får användas och inte.

Att köra på mörka vägar kan vara otäckt. Med bra extraljus från https://www.extraljuskungen.se/ syns både väg, djur och andra människor tydligt även på avstånd. För den som är intresserad av att tävla med bilen och riktar in sig på dess utseende kan också extraljusen bidra lite extra här.

billjusNär får extraljus användas?

När det gäller fordonsbelysning finns det vissa kombinationer som är tillåtna, och vissa som inte är det. I reglerna står det

”halvljus får inte kombineras med vilka ljus som helst”

och ett exempel på vad de inte får kombineras med är extraljus.

I övrigt kan extraljusen vara bra för att minska risken för att krocka med vilt under årets mörkare årstider. Extraljusen ger nämligen en bredare ljusbild som också sträcker sig längre fram. Det blir lättare att se och dessutom har djur som befinner sig på vägen en chans att springa ner i diket igen.

Extraljus för styling

Extra belysning på bilen är inte bara bra för att undvika viltolyckor utan det är också snyggt. Monterade lampor gör att bilen väcker betydligt mer uppmärksamhet och det kan vara ett smart drag att använda sig av på tävlingar. Även om ljusen inte lyser märks snygga montage och led-ramper. Det visar helt enkelt att ägaren både värdesätter att se och att synas.