Avlasta mc:n med en elmoped

De senaste åren har det blivit alltmer populärt med elmopeder, även bland den mc-åkande delen av befolkningen. Det finns flera skäl till detta. Att åka på en längre utflykt, t.ex. på Kinnekulle eller runt Vättern, med motorcykel är svårslaget, men det låter mycket, man släpper ut avgaser, och med stigande bensinpriser blir det allt dyrare att åka på sådana utflykter.

För kortare utflykter, upp till fyra mil, är elmopeden ett utmärkt alternativ. Det går inte lika snabbt som på en motorcykel, men det låter å andra sidan inte lika mycket, och man har gått om tid att beundra omgivningarna. Dessutom kan man känna doften av blommor och andra växter även om man är längst bak i en lång konvoj av andra elmopedåkare. Riktigt så kan man inte uppleva naturen om alla åker mc.

En elmoped måste precis som alla andra eldrivna ting med batteri laddas, och att ladda upp batteriet helt tar mellan sex och åtta timmar. Det kan låta mycket, men om man laddar mopeden varje natt kan man använda den varje dag, till exempel för att ta sig till och från jobbet, om det ligger på rimligt avstånd. Till skillnad från ett bensindrivet fordon kräver en elmoped väldigt lite service, vilket gör att det är mycket ekonomiskt att använda den för att ”avlasta” den ordinarie mc:n. Att lägga pengar på en elmoped kan därför göra att man får mer pengar att lägga på sin ”riktiga” motorcykel, och att mc:n paradoxalt nog blir i bättre skick än innan. Det är ju inte alltid tråkigt att få ett småsyskon.